סלט טעים ובריא בטעם אגוזי מיוחד
בישול העדשים:
בסיר קטן מביאים 1 כוס עדשים שחורים עם 3 כוסות מי ברז לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ15 דקות או עד שהעדשים מתרככות (לרמת אל
דנטה, לא רך מדי)
מסננים במסננת דקה.
שאר הירקות:
במחבת רחבה וחמה שמים 3 כפות שמן
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ לקוביות ו – 1 גבעול סלרי קצוץ (לא חובה)
מטגנים את הירקות יחד עד להשחמה
אם הבצל מתחיל להישרף והבטטה עדיין אינה רכה, ניתן להוסיף מעט מים
(3-4 כפות) כדי שהבטטה תתרכך.
מוסיפים את העדשים המסוננות.
כפית מלח שטוחה ופלפל לפי הטעם.
ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון – פטרוזיליה קצוצה, עלי סלרי או בצל ירוק.
המתכון באדיבות עדי מילר - שפית ובעלת העסק - Private Chef המעניק שירותי שף פרטי וקייטרינג לאירועים קטנים
בתאבון!
יצא מוצלח מאוד
השבמחק