סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 12 בפברואר 2012

מתכון לאגדאשי טופו

אגדאשי טופו? מה זה בכלל?
לכל מי שלא מכיר מדובר במנה יפנית מסורתית שעשויה מטופו רך מטוגן בתוך רוטב טעים.

מתכון של עדי מילר - שף פרטי
את הטופו מסננים היטב מהנוזלים כדי שלא יקפוץ בשמן או ישנה את טעם הרוטב..
ל-4 מנות צריך:
300 גרם טופו
3 כפות קורנפלור
שמן לטיגון

לרוטב צריך:
3/4 כוס ציר דאשי (כפית אבקת דגים יפנית מעורבבת עם מים או ציר רותח)
2 כפות מירין
2 כפות סויה מסוג "יאמסה" יפנית
2 פטריות שיטאקי מושרות כשעה במים ופרוסות דק (ללא הרגל)
להגשה - בצל ירוק קצוץ דק.

איך מכינים?
חותכים את הטופו לקוביות, מצפים בקורנפלור היטב ומטגנים כ2 דקות עד שהטופו מזהיב

לרוטב - מחממים דאשי עם שאר המרכיבים.
יוצקים את הרוטב על הטופו הפריך , בוזקים בצל ירוק ומגישים.

לאוהבי המטבח היפני מצורף מתכון לטרטר פילה בקר יפני על קרם אבוקדו ואיולי וואסבי

בתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה