סה"כ צפיות בדף

יום שני, 21 בינואר 2013

2 גרסאות לפירה תפוחי אדמה - פרווה וחלבי


יש אנשים שאוהבים את הפירה שלהם חלבי ויש אנשים שאוהבים אותו פרווה.
בסדנאות בישול זוגיות ניתן לקבל הסברים ומתכונים לפי רצון הלקוח.
לא משנה אם זה מטעמי טעם או מטעמי כשרות, שני  המתכונים ה
מובאים לפניכם קלים להכנה ובסופם מתקבל פירה רך, נימוח וקטיפתי.

פירה קטיפתי - גירסת הפרווה 
בגירסה זו אני משתמשת בשמן זית ולא בתחליפי חמאה ומרגרינה למיניהם.
הטעם המתקבל טעים ועשיר וגם הרבה יותר בריא.

מצרכים:
1  קילו תפוח אדמה
מי בישול של התפוח אדמה (ככוס אחת)
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככותם. מסננים.מרסקים בממחה.
 מוסיפים מי בישול רותחים,שמן זית מלח ופלפל. מערבבים במטרפה / כף עץ.


פירה קטיפתי - הגירסה החלבית:
בגירסא החלבית משתמשים בחלב וחמאה ולא בשמנת על מנת לקבל מרקם אוורירי ורך.

מצרכים:
1  קילו תפוח אדמה
200 גרם חמאה - חתוכה לקוביות 1
1 כוס חלב - חם
מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככותם. מסננים. מרסקים בממחה.
 מוסיפים תערובת רתוחה של חלב חמאה, מלח ופלפל. מערבבים במטרפה / כף עץ.

שדרוגים לפירה :

לכל אחת מהגרסאות ניתן להוסיף:

כף חרדל גרגירים
כף עירית קצוצה או עשבי תיבול אחרים כמו: פטרוזיליה, בצל ירוק..
כף גרגירי קצח
כף מחית פטריות כמהין או שמן כמהין
עלי תרד קצוצים

למידע נוסף אודות סדנת בישול זוגית לחצו כאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה