מתכון ל-4 סועדים
מצרכים
מבשלים קינואה:
שמים בסיר 1 כף שמן קנולה ו- 1 כוס קינואה.
מטגנים קלות, על אש קטנה, כ-3-4 דקות.
מוסיפים 1 ורבע כוס מים רגילים (לא רותחים) , 1 כפית שטוחה מלח.
מביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים על האש הכי קטנה למשך 12 דקות או עד שכל המים נספגים והקינואה רכה.
מצננים.
לסלט
חצי בצל סגול קצוץ דק
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
1-2 סלקים שבושלו במים עד שהתרככו – חתוכים לקוביות קטנות
חופן שקדים פרוסים לבנים או אגוזי מלך קצוצים (לקלות קצת על מחבת או בתנור לפני)
רוטב לסלט
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
לערבב היטב בקערה נפרדת ואח"כ להוסיף לסלט.
בתאבון!
מצרכים
מבשלים קינואה:
שמים בסיר 1 כף שמן קנולה ו- 1 כוס קינואה.
מטגנים קלות, על אש קטנה, כ-3-4 דקות.
מוסיפים 1 ורבע כוס מים רגילים (לא רותחים) , 1 כפית שטוחה מלח.
מביאים לרתיחה, מנמיכים, ומבשלים על האש הכי קטנה למשך 12 דקות או עד שכל המים נספגים והקינואה רכה.
מצננים.
לסלט
חצי בצל סגול קצוץ דק
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות נענע קצוצה
1-2 סלקים שבושלו במים עד שהתרככו – חתוכים לקוביות קטנות
חופן שקדים פרוסים לבנים או אגוזי מלך קצוצים (לקלות קצת על מחבת או בתנור לפני)
רוטב לסלט
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף דבש
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
לערבב היטב בקערה נפרדת ואח"כ להוסיף לסלט.
בתאבון!
המתכון מוגש באדיבות - עדי מילר - שירותי שף פרטי עד הבית
סלט מצויין. מכינה אותו כעת, זו הפעם השלישית
השבמחק