סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 2 בפברואר 2014

סלט עדשים שחורים, בטטות ועשבי תיבול


Roasted Sweet Potato & Black Lentil Salad

סלט טעים ובריא בטעם אגוזי מיוחד

בישול העדשים:
בסיר קטן מביאים 1 כוס עדשים שחורים עם 3 כוסות מי ברז לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ15 דקות או עד שהעדשים מתרככות (לרמת אל דנטה, לא רך מדי)
מסננים במסננת דקה.

שאר הירקות:
במחבת רחבה וחמה שמים 3 כפות שמן
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ לקוביות ו – 1 גבעול סלרי קצוץ (לא חובה)
מטגנים את הירקות יחד עד להשחמה
אם הבצל מתחיל להישרף והבטטה עדיין אינה רכה, ניתן להוסיף מעט מים (3-4 כפות) כדי שהבטטה תתרכך.
מוסיפים את העדשים המסוננות.
כפית מלח שטוחה ופלפל לפי הטעם.
ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון – פטרוזיליה קצוצה, עלי סלרי או בצל ירוק.

המתכון באדיבות עדי מילר - שפית ובעלת העסק - Private Chef המעניק שירותי שף פרטי וקייטרינג לאירועים קטנים


בתאבון!

תגובה 1: