סלט בריא ומרשים שמתאים כתוספת או כמנה ראשונה
בסיר גדול עם ליטר מים מביאים לרתיחה:
2 כוסות עדשים ירוקים.
חולטים למשך כ- 20 דקות , עד שהעדשים מגיעים לדרגת "אל דנטה" כלומר, מעט קשים.
מסננים ומצננים.
בינתיים מגרדים 2 גזרים על פומפייה
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים (בעיקר הגבעול)
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
אפשר להוסיף לפי הטעם - עגבניות טריות או עגבניות שרי חצויות, פלפל אדום חתוך לריבועים קטנים, או כל ירק אחר שאוהבים.
מוסיפים תבלינים :
רבע כפית כורכום
רבע כפית קארי
רבע כפית כמון
מלח ופלפל
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
שמן זית בנדיבות
מערבבים עם העדשים הירוקים והתבלינים.
אוכלים בהנאה בליווי טחינה או יוגורט ,
מחזיק כשלושה ימים במקרר.
בתאבון.
המתכון באדיבות השפית עדי מילר - שף פרטי וסדנאות בישול בבית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה