סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 2 בפברואר 2014

סלט עדשים ירוקים בניחוח הודי




סלט בריא ומרשים שמתאים כתוספת או כמנה ראשונה


בסיר גדול עם ליטר מים מביאים לרתיחה:
 2 כוסות עדשים ירוקים.
 חולטים למשך כ- 20 דקות , עד שהעדשים מגיעים לדרגת "אל דנטה" כלומר, מעט קשים.
מסננים ומצננים.

בינתיים מגרדים 2 גזרים על פומפייה
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
2 גבעולי סלרי קצוצים (בעיקר הגבעול)
חצי צרור כוסברה  קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
אפשר להוסיף לפי הטעם - עגבניות טריות או עגבניות שרי חצויות, פלפל אדום חתוך לריבועים קטנים, או כל ירק אחר שאוהבים.

מוסיפים תבלינים :
רבע כפית כורכום
רבע כפית קארי
רבע כפית כמון
מלח ופלפל
מיץ מ-2 לימונים סחוטים
שמן זית בנדיבות

מערבבים עם העדשים הירוקים והתבלינים.

אוכלים בהנאה בליווי טחינה או יוגורט ,
מחזיק כשלושה ימים במקרר.

בתאבון.

המתכון באדיבות השפית עדי מילר - שף פרטי וסדנאות בישול בבית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה