סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 12 במאי 2011

5 כללים הכי חשובים להכנת סטייקים טובים!

אנשים לא מבינים למה לא יוצא להם הסטייק כמו במסעדה. אם תשמרו על הכללים הבאים, ייצא לכם סטייק מהסרטים ללא מאמץ בכלל!

שימו לב להוראות הבאות:
1.כשהולכים לקצב עומדים לידו ומבקשים שיילחץ עם האצבע על הבשר. אם הבור שנוצר מהלחיצה חוזר לעצמו מהר - תברחו - הבשר לא מיושן, שאלו אותו אם יש משהו יותר מיושן או שעברו לקצב הבא. בשר מיושן הכרחי לסטייק טוב.
2.מומלץ לקנות סינטה, אנטריקוט או פילה, אבל לא משנה מה - תבקשו חתיכות דקות של כ- 200- 150גרם כל אחת. כשמכינים סטייק במחבת רצוי שיהיה נתח לא עבה מדי . במנגל אפשר קצת יותר משקל לכל נתח.
3.בבית - תבחרו מחבת עם תחתית עבה ואם אין כזו תיקנו לכם מפלדה יצוקה או משהו איכותי אחר...
4.את הבשר יש להשאיר כשעה בחוץ עד שיגיע לטמפרטורת החדר. לא שמים בשר קר על מחבת חמה!
5.חממו היטב את המחבת שימו מעט שמן במחבת, מלח ופלפל על הסטייק. וצירבו כל נתח כ2-3 דקות בכל צד.

כשמכינים ארוחה גדולה מומלץ להזמין בעל מקצוע כמו מנגליסט לאירועים שידאג לתפעל את כמויות הבשר.

עם קצת יין אדום איכותי ותפוחי אדמה אפויים - זה גן עדן!
מוגש באדיבות קייטרינג לאירועים קטנים - עדי מילר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה