המרק מתאים לימי החורף ובעל סגולות ריפוי מדהימות. את המתכון הבא למדתי להכין בתאילנד שם עשיתי מספר קורסים של בישול תאילנדי אותנטי. זו הגירסא החופשית שלי שניתן להכין בבית:
מרתיחים סיר עם מים שבתוכו 3-5 שורשים של למון גראס - החלק הקשה , גלאנגל יבש ,עלי כפיר ליים וכ-2 פלפלוני צ'ילי מיובשים אדומים (כל אלה ניתן למצוא בחנויות המתחות באוכל מהמזרח).
מוסיפים 2 שוקי עוף שהורתחו לפני כן בסיר עם מים למשך 5 דקות.
אחרי רתיחת הציר עם העוף מחכים 20 דקות ומוסיפים : כל מיני ירקות כמו גזר,כרובית, סלרי 4 כפות רוטב דגים (או מי דגים בשפת התאילנדים "נאם פלא"), 3 כפות סויה תאילנדית, קורט מלח. מבשלים עוד 20 דקות ומוסיפים 2 כוסות אטריות אורז דקיקות. וגם - 1 לימון סחוט, רבעי עגבנייה טרייה וחופן עלי כוסברה טריים.
מכבים את האש ומגישים. המרק נשמר 3-4 ימים אך מתחסל הרבה לפני...
בתיאבון !
הכותב הינו שף אישי לאירועים בבית.
מרתיחים סיר עם מים שבתוכו 3-5 שורשים של למון גראס - החלק הקשה , גלאנגל יבש ,עלי כפיר ליים וכ-2 פלפלוני צ'ילי מיובשים אדומים (כל אלה ניתן למצוא בחנויות המתחות באוכל מהמזרח).
מוסיפים 2 שוקי עוף שהורתחו לפני כן בסיר עם מים למשך 5 דקות.
אחרי רתיחת הציר עם העוף מחכים 20 דקות ומוסיפים : כל מיני ירקות כמו גזר,כרובית, סלרי 4 כפות רוטב דגים (או מי דגים בשפת התאילנדים "נאם פלא"), 3 כפות סויה תאילנדית, קורט מלח. מבשלים עוד 20 דקות ומוסיפים 2 כוסות אטריות אורז דקיקות. וגם - 1 לימון סחוט, רבעי עגבנייה טרייה וחופן עלי כוסברה טריים.
מכבים את האש ומגישים. המרק נשמר 3-4 ימים אך מתחסל הרבה לפני...
בתיאבון !
הכותב הינו שף אישי לאירועים בבית.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה