סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 5 במאי 2011

מתכון משגע למרק אסייתי טעים!!!!

המרק מתאים לימי החורף ובעל סגולות ריפוי מדהימות. את המתכון הבא למדתי להכין בתאילנד שם עשיתי מספר קורסים של בישול תאילנדי אותנטי. זו הגירסא החופשית שלי שניתן להכין בבית:
מרתיחים סיר עם מים שבתוכו 3-5 שורשים של למון גראס - החלק הקשה , גלאנגל יבש ,עלי כפיר ליים וכ-2 פלפלוני צ'ילי מיובשים אדומים (כל אלה ניתן למצוא בחנויות המתחות באוכל מהמזרח).
מוסיפים 2 שוקי עוף שהורתחו לפני כן בסיר עם מים למשך 5 דקות.
אחרי רתיחת הציר עם העוף מחכים 20 דקות ומוסיפים : כל מיני ירקות כמו גזר,כרובית, סלרי 4  כפות רוטב דגים (או מי דגים בשפת התאילנדים "נאם פלא"), 3 כפות סויה תאילנדית, קורט מלח. מבשלים עוד 20 דקות ומוסיפים 2 כוסות אטריות אורז דקיקות. וגם - 1 לימון סחוט, רבעי עגבנייה טרייה וחופן עלי כוסברה טריים.
מכבים את האש ומגישים. המרק נשמר 3-4 ימים אך מתחסל הרבה לפני...
בתיאבון !
הכותב הינו שף אישי לאירועים בבית.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה