סה"כ צפיות בדף

יום שני, 30 ביולי 2012

סלט טופו ואטריות תאילנדיות

הבסיס של הסלט הזה הוא אטריות תאילנדיות מוכנות הנקראות "מאמא".
קונים את הסוג בטעם עוף.
במתכון זה משתמשים גם באבקה המצורפת בשקית קטנה (בשאר התוספות שבשקית לא משתמשים).

המתכון באדיבות עדי מילר - שירותי שף פרטי, ארוחה רומנטית וסדנת בישול זוגית

הסלט מרענן, בריא וטעים גם יום אחרי.

מצרכים לסלט:

חבילת טופו אחת חתוכה לקוביות קטנות

2 מנה חמה "מאמא" עוף
1 שקיק אבקה.
חצי כרוב לבן חתוך דק
8 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
1 צנון חתוך לגפרורים דקים
2 כוסות נבטים סינים עבים
שומשום ושקדים קלויים

לרוטב:
2 כפות סויה
3 כפות סוכר
רבע כוס שמן
3 כפות שמן שומשום
מלח ופלפל


אופן ההכנה:
טורפים היטב את מרכיבי הרוטב ומשרים את הטופו למשך מספר שעות ברוטב של הסלט.
שופכים את הרוטב והטופו על הסלט.
מערבבים היטב.

אוכלים ונהנים.





יום שני, 23 ביולי 2012

שזיפים שיכורים עטופים בחזה אווז


מנת קוקטייל פשוטה למסיבות ואירועי קוקטייל

השילוב של המתיקות של השזיפים עם הברנדי הוא מדהים !
המתכון בהחלט לא מתאים לילדים קטנים.

30 שזיפים מיובשים מגולענים
1/2 כוס ברנדי
15 נתחי חזה אווז פרוס

משרים את השזיפים בברנדי, ומכסים בניילון נצמד למשך כ 12-24 שעות.
מחממים תנור ל חום גבוה (או מדליקים מנגל).
חותכים את נתחי חזה האווז במחצית, כך שהם כ 3 ס"מ על 10 סנטימטר.
לגלגל את השזיפים בזה אחר זה בתוך נתחי חזה האווז, ולנעוץ קיסם כדי להדק את האווז על השזיפים.

אופים אותם כ- 15 דקות, ומקררים לזמן קצר.
המנה טעימה מאוד בטמפרטורת החדר, אז אין מה לדאוג לצינון יתר על המידה.

יש סכנת התמכרות , ראו הוזהרתם!

לאוהבי מנות הקוקטייל מצורף מתכון לקרפצ'יו בקר ממולא אספרגוס ורוקט בויניגרט אסייתי

המתכון באדיבות עדי מילר - מגשי אירוח וקייטרינג לאירועים קטנים.