סה"כ צפיות בדף

יום שני, 11 ביוני 2012

מרינדה בריאה וטעימה לעוף


מרינדה לחזה עוף:

כשיש הרבה עשבי תיבל בבית, אני אוהבת להכין את הפסטו הזה שמשמש כמרינדה מצוינת לבשרים ועופות להכנה על האש או במחבת צלייה ביתית.

אפשר להכין ולשמור במקפיא, כשרוצים להכין מפשירים ומשתמשים.
אם יש מנגליסט טוב בסביבה, רצוי להכין את המנה הזו על האש.

  •  4  חזות עוף פרוסים לרצועות או נתחים כפי שאוהבים
למרינדה:
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  •  2 בצלים ירוקים קצוצים
  •  1 כף נענע קצוצה
  • 10 ענפי פטרוזיליה טרייה קצוצים
  • 5 כפיות שמן זית
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 כפית מלח גס 
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • קורט כמון.


אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל חומרי המרינדה, ומשרים את חזה העוף לשעה אחת לפחות.
אפשר לקצר תהליכים ולשים את כל חומרי המרינדה במגי'מיקס (מעבד מזון) למשך דקה עד שתי דקות.

כשרוצים לצלות את העוף, יש לחמם מחבת היטב או להדליק את המנגל .
 שמים שמן במחבת או שמעבירים בצל משומן על הגריל החם ומניחים את חזות העוף לצלייה של כ-3 דקות בכל צד (תלוי בצורת וגודל החיתוך...).
הבשר מוכן כשהוא לבן מבפנים. 
מומלץ לשים לב ולא לייבש את חזה העוף יתר על המידה...

מוציאים ואוכלים כל עוד זה חם ועסיסי.
בתאבון!

אוהבים מתכוני עוף - נסו את הסלט עוף ואבוקדו שלנו.
מומלץ להגיש עם תפו"א אפויים בתנור.