סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 12 במאי 2011

5 כללים הכי חשובים להכנת סטייקים טובים!

אנשים לא מבינים למה לא יוצא להם הסטייק כמו במסעדה. אם תשמרו על הכללים הבאים, ייצא לכם סטייק מהסרטים ללא מאמץ בכלל!

שימו לב להוראות הבאות:
1.כשהולכים לקצב עומדים לידו ומבקשים שיילחץ עם האצבע על הבשר. אם הבור שנוצר מהלחיצה חוזר לעצמו מהר - תברחו - הבשר לא מיושן, שאלו אותו אם יש משהו יותר מיושן או שעברו לקצב הבא. בשר מיושן הכרחי לסטייק טוב.
2.מומלץ לקנות סינטה, אנטריקוט או פילה, אבל לא משנה מה - תבקשו חתיכות דקות של כ- 200- 150גרם כל אחת. כשמכינים סטייק במחבת רצוי שיהיה נתח לא עבה מדי . במנגל אפשר קצת יותר משקל לכל נתח.
3.בבית - תבחרו מחבת עם תחתית עבה ואם אין כזו תיקנו לכם מפלדה יצוקה או משהו איכותי אחר...
4.את הבשר יש להשאיר כשעה בחוץ עד שיגיע לטמפרטורת החדר. לא שמים בשר קר על מחבת חמה!
5.חממו היטב את המחבת שימו מעט שמן במחבת, מלח ופלפל על הסטייק. וצירבו כל נתח כ2-3 דקות בכל צד.

כשמכינים ארוחה גדולה מומלץ להזמין בעל מקצוע כמו מנגליסט לאירועים שידאג לתפעל את כמויות הבשר.

עם קצת יין אדום איכותי ותפוחי אדמה אפויים - זה גן עדן!
מוגש באדיבות קייטרינג לאירועים קטנים - עדי מילר.

יום חמישי, 5 במאי 2011

מתכון משגע למרק אסייתי טעים!!!!

המרק מתאים לימי החורף ובעל סגולות ריפוי מדהימות. את המתכון הבא למדתי להכין בתאילנד שם עשיתי מספר קורסים של בישול תאילנדי אותנטי. זו הגירסא החופשית שלי שניתן להכין בבית:
מרתיחים סיר עם מים שבתוכו 3-5 שורשים של למון גראס - החלק הקשה , גלאנגל יבש ,עלי כפיר ליים וכ-2 פלפלוני צ'ילי מיובשים אדומים (כל אלה ניתן למצוא בחנויות המתחות באוכל מהמזרח).
מוסיפים 2 שוקי עוף שהורתחו לפני כן בסיר עם מים למשך 5 דקות.
אחרי רתיחת הציר עם העוף מחכים 20 דקות ומוסיפים : כל מיני ירקות כמו גזר,כרובית, סלרי 4  כפות רוטב דגים (או מי דגים בשפת התאילנדים "נאם פלא"), 3 כפות סויה תאילנדית, קורט מלח. מבשלים עוד 20 דקות ומוסיפים 2 כוסות אטריות אורז דקיקות. וגם - 1 לימון סחוט, רבעי עגבנייה טרייה וחופן עלי כוסברה טריים.
מכבים את האש ומגישים. המרק נשמר 3-4 ימים אך מתחסל הרבה לפני...
בתיאבון !
הכותב הינו שף אישי לאירועים בבית.