סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 28 באפריל 2011

איך להכין ארוחה רומנטית לבת הזוג שלך?

אתה גבר. מעולם לא בישלת וגם כשאימא עמדה במטבח לא ממש טרחת להסתכל. עבר זמן. התבגרת והפכת מילד לגבר. פגשת בחורה, יפה חכמה ועם תאווה לאוכל.
רוצה להרשים אותה בארוחה רומנטית ?
שים לב להוראות הבאות ותצא נשכר:
1. הכי חשוב - אל תשתגע על חיפוש אחר המתכון המושלם . חבל על הזמן. מתכונים טובים וידע בבישול נרכשים תוך כדי מעשה - ובשבילך קצת מאוחר מדי כרגע...(אך אף פעם לא מאוחר ללמוד לבשל בשביל העתיד...).
2.הפיתרון הטוב ביותר הוא לקנות כמה דברים איכותיים , לחתוך ולשים על צלחת כמו למשל - גבינה טובה כמו ברי, קממברט, גבינה כחולה - משהו איכותי, קצת מסריח זה מעולה ושיהיה תוצרת חוץ  - לא להתקמצן...כשמדובר בגבינות טובות- גם המחיר קובע !
3.תגיש את הגבינה ליד פרוסות של פרי טוב ובשל כמו אגס, דובדבנים, מנגו, פסיפלורה - לא חסר לנו כאלה בארץ...וגם קצת אגוזים - לוז, פקאן, מלך , מקדמיה (לא להתבלבל עם פיצוחים בטעות :) זה לא משחק כדורגל...!
4.אותו רעיון עם נקניקים טובים - אם היא בעינייני בשר כמובן . אפשר להגיש עם לחם חיטה טוב , קצת חרדל איכותי וקורנישונים שהם מלפפונים חמוצים קטנים וטעימים.
5.לקינוח - פנק אותה באיזה סופלה שוקולד חם שקנית בקונדיטוריה הסמוכה ותאמר לה שאתה אוהב אותה.

שיהיה בהצלחה.
כנסו ללמידע נוסף על כיצד לבשל בקלות


יום חמישי, 21 באפריל 2011

תפוחי אדמה קריספיים בתנור

הרבה אנשים שואלים אותי למה כשהם עושים תפוחי אדמה בתנור יוצא להם יבש...?
התשובה נמצאת במתכון הבא :
את תפוחי האדמה (גדולים או קטנים) שמים במים ומרתיחים עד שהם מתרככים מעט.
מוציאים מהמים ומניחים להם להתקרר (אפשר גם לשטוף במים קרים ). חותכים לגודל רצוי - עדיף קוביות גדולות שלא מתפוררות או חצאים אם מדובר בבייבי תפוחי אדמה. שמים בתבנית אפייה, בוזקים מלמעלה שמן זית (בתרסיס או עם מברשת ) מלח (לא להתקמצן) , פלפל גרוס ועלי רוזמרין או טימין טריים או יבשים. מכניסים לתוך תנור חם כל 190 מעלות למשך 30 דקות או עד שנהייה שחום מלמעלה.

אפשר לאכול עם שמנת חמוצה, גבינה לבנה או כתוספת למנות עיקריות.
הכותבת היא בעלת עסק לשירות שף פרטי בבית .

יום חמישי, 14 באפריל 2011

רביולי גבינה בשום שמן זית ועשבי תיבול

מנה פצצה , מרשימה בטירוף וקלה להכנה !

המנה מתאימה להגשה קרה או חמה, מנה מעולה לקחת לפיקניקים, ארוחה רומנטית בטבע , טיולים ועוד...

אז ככה, מבשלים את הרביולי לפי הוראות ההכנה . שמים בצד.
במחבת חמה שמים 2-3 כפות שמן זית , 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל גרוס, מוסיפים 4 כפות מים את הרביולי ועשבי תיבול - מה שאוהבים (בזיליקום, פטרוזיליה, מרווה ) מוסיפים כף חמאה ומערבבים עם כף עף כ- 2 דקות. מכבים את האש. בוזקים גבינת פרמזן או גבינה מלוחה ולוקחים לדרך...

תהנו...:)


יום חמישי, 7 באפריל 2011

רוטב שמנת פטריות לפסטה

במאמר זה אני מגלה לכם מתכון טעים, קל ומרשים ביותר לפסטה ב-5 דקות... מי שמנסה - מתמכר!
איך מכינים?
אל תוך מחבת חמה הוסף - 1 כף חמאה + כפית שמן זית, חופן פטריות טריות חתוכות לפרוסות , 1 שן שום קצוצה. לטגן כ- 2 דקות.

להוסיף 4 כפות יין לבן יבש , 1 מיכל שמנת מתוקה 38% או פחות שומן  (עד 15%) למי ששומר על הגיזרה...

להוסיף חצי כפית מלח, קורט פלפל לבן, קורט אגוז מוסקט. לצמצמם כ- 3 דקות עד שמסמיך ולהוסיף 2 עלי בזיליקום טריים או מרווה.
את הרוטב אפשר לשפוך על פסטה מבושלת או להוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב החם , לערבב היטב.

רוצים גם סלט טעים ליד ? קבלו מתכון לסלט עגבניות קייצי ומרענן.

שיהיה בתאבון!

המחברת היא השפית עדי מילר המספקת שירותי קייטרינג גורמה עד הבית.